Vele artsen stellen vragen over het terugbetalingsproces van geneesmiddelen in België en de werking van de Commissie Tegemoetkoming Geneesmiddelen (CTG). In een dossier gepubliceerd in verscheidene tijdschriften uitgegeven door Reflexion Medical Network (Skin en Medi-Sfeer), leggen Diane Kleinermans, CTG-voorzitter, en Virginie Millecam, secretaris van dit Riziv-orgaan , de complexe processen uit die gepaard gaan met de terugbetaling van geneesmiddelen in België. Door dit dossier te lezen hebt u recht op een accreditatiepunt.
"De procedure om een geneesmiddel op de markt te brengen is zeer complex. Ik begrijp de behoefte aan uitleg en verduidelijking. Dat is des te meer zo omdat de CTG nauwelijks aan bod komt tijdens de artsenopleiding. Sterker nog, ik word soms gevraagd om professionals uit te leggen hoe onze commissie werkt", zegt dr. Kleinermans, CTG-voorzitter, in dit nummer van Skin en Medi-Sfeer. "In zijn algemeenheid denk ik dat de CTG een rol te spelen heeft in de maatschappij. Dat wil zeggen: op lange termijn toegang verschaffen tot de meest geschikte geneesmiddelenbehandelingen voor alle patiënten in België."
In dit dossier geven Diane Kleinermans en Virginie Millecam uitleg over de transparantieregels, de samenstelling van de CTG, de termijnen van de procedures, de rol van de verschillende ministeries, de specifieke contracten en de voordelen en beperkingen van het Belgische systeem...
Door de vragen in dit uitgebreide dossier van acht pagina's te beantwoorden, kunt u een accreditatiepunt verdienen. U hoeft alleen maar naar het BrainTop platform te gaan om gratis toegang te krijgen tot deze nascholingscursus.